Innovatie en ontwikkeling in de bouwkolom


Innovatie en ontwikkeling in de bouwkolom

De bouwkolom een traditionele bedrijfstak? Voor sommigen gaan de ontwikkelingen te traag, voor velen te snel. Deze weblog geeft onze visie op thema's op het snijvlak van ondernemerschap, innovatie en ontwikkeling en de wensen van klanten en samenleving. Het gaat om marktpositionering, vernieuwend inkopen en aanbesteden, Lean bouwen en installeren, BIM, duurzaamheid en sociale innovatie.

29 augustus 2014

Ter Steege afstudeerprijs 2014

Op 16 juli 2014 heeft Nienke Geessink zowel haar Ingenieursdiploma Bouwtechnische Bedrijfskunde, als het certificaat Saxion Top Talent in ontvangst mogen nemen. Tevens werd bekend gemaakt dat zij naast deze prachtige resultaten ook de Ter Steege afstudeerprijs 2014 in ontvangst mocht nemen.

Het waren vier studiejaren waarin de enthousiaste en leergierige bruggenbouwster Nienke met veel plezier hard heeft gewerkt aan de ene uitdaging na de andere. Ze was als medewerkster in diverse rollen achter de schermen actief om de opleiding en Academie School of Business, Building & Technology te helpen bij hun successen. Nienke houdt niet van stilzitten; dit bleek ook toen ze in aanraking kwam met het Saxion Top Talent Programma ‘Natural Leadership’, onder leiding van Stichting Projectkompassie. Dit is een honoursprogramma (hp) voor excellente studenten die meer uitdagingen willen naast hun bachelor, zowel op persoonlijk als inhoudelijk niveau m.b.t. projectmanagement. ‘Nienke regelt het wel’ werd vaak door medestudenten en collega’s gezegd.


Nienke heeft haar stage en afstuderen omtrent innovatieve samenwerkingsvormen voor woningrenovatie en leren presteren m.b.t. deze samenwerkingsvormen succesvol afgesloten.
De kern van dit onderzoek is continue verbetering van samenwerken om te komen tot betaalbare woonkwaliteit door renovatie. Nienke ziet er naar uit om samen met organisaties stappen te gaan zetten naar een bouwsector waarin men elkaar in zijn waarde laat, waarin we samenwerken en de beste kwaliteiten bij elkaar worden gebracht. Een samenvatting van haar afstudeeronderzoek treft u in de volgende link aan.

De inzet van Nienke tijdens haar studie is gewaardeerd met de Ter Steege Afstudeerprijs. Waardering van de jury over hoe zij zich ontwikkeld heeft in de afgelopen jaren. ‘Van een ontkiemd zaadje naar een bloeiende plant die de advieswereld verder in trekt’.

Wilt u uw inspiratie en zoektochten delen of bent u op zoek naar een adviseur wie samen met u en uw organisatie met project- en procesverbetering aan de slag gaat? Neem contact op met Nienke Geessink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reactie: